Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Alpin kursus
Alpin kursus i Chamonix

5 dages tur - niveau 2+,B
Grundlaget for al færdsel i bjergrige områder og alpin terræn er et alpin kursus. Vores alpin introduktions program tilbyder intensiv indføring og instruktion i alle aspekter af lettere bjergbestigning.

I løbet af de 5 dage vi har til rådighed vil vi lave flere bestigninger i området omkring Chamonix Mont Blanc. Undervejs vil der blive undervist i relevante sikrings, færdsel og rednings teknikker i forhold til det terræn vi er på. Vi vil også bruge tid på at gennemgå udstyr, rute planlægning og mange andre vigtige forhold ved alpin klatring i Alperne.

Efter at have deltaget på alpin kurset vil de fleste deltagere være fortrolig med at organisere og udføre lettere alpine bestigninger på egen hånd.

Vi anbefaler altid deltagerne at blive i Chamonix området efter kurset og bruge 1-2 uger på at gå i bjergene. Det giver vigtige første erfaringer, hvor mindet fra de teknikker der er blevet undervist stadigvæk er friske. Vi vil hjælpe med forslag til ture og kunne give råd og vejledning undervejs.

Efter endt kursus vil deltagerne også være bedre rustet til at deltage på mere avancerede guidede ture i bjergene, hvor der er krav om at deltagerne har et større alpint kundskab.

Typisk program

Dag 0 - Møde med guiden aftenen inden kursets start
Dag 1 - Klippe-klatring i dalen. Sikring ved klatring, abseil, klatring på reb med prusikker og mere.
Dag 2 - Mer de Glace. Brug af steigeisen og isøkse, isætning af is-skruer og is-ankre, indbinding på gletscher og spalte-redning.
Dag 3 - 5 - Bjergture med 2 overnatninger i hytter. Indføring i alle aspekter af lettere alpine topture på klippe, is og sne.

Dette program ville kunne blive ændret ift. vind og vejr. Lige præcis hvor vi laver dagene, afhænger af ugens vejr og vind og de aktuelle forhold i bjergene.

Krav for deltagelse

Vi har sat denne tur til grad 2+,B - se på vores niveau og fysik side for mere info.

For dem der gerne vil lave denne tur, men ikke har tidligere klippe-klatre erfaring vil vi kunne henvende til danske instruktører, der kan arrangere en weekends undervisning på Kullen i Sverige. Vi kan også bygge ekstra dage på programmet hernede.

Udover disse krav kan det være en rigtigt god ide for deltagerne at have deltaget på et første-hjælps kursus og evt. et klippe-rednings kursus på kullen. Dette er ikke obligatorisk!

Indkvartering i dalen

Vi kan anbefale den hyggelige pension Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine. Her både sover og spiser man godt til rimelige priser.

Beliggende højt oppe i Chamonix dalen er Bellevue et fint udgangspunkt for alverdens flotte ture både sommer og vinter.

Dem der ønsker at bo mere centralt nede i Argentiere/Chamonix er der rige muligheder i alle komfort og pris-klasser. Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Bjerghytter

Vi vil som regel lave 2 hytte overnatninger i løbet af 5 dages programmet.

Vi overnatter i traditionelle bjerghytter og sover i fælles sovesale. Det er nødvendigt at medbringe en lagenpose, men der er altid madras, tæppe og hovedpude. Vi medbringer ikke sovepose.

Regn med at hytterne koster omkring 55-60 euro/person/nat på halv-pension. Alpin-klub medlemmer skal tage deres medlems-kort med for reduktion i hytterne. Det skal være en klub der har "reciprocitet", og være mærket for at gælde ift. til rabat.

Vi overnatter på halvpension, der inkluderer morgen og aftensmad.

Ekstra udgifter til drikkevarer og middagsmåltider skal regnes for ekstra.

Lifter

Vi benytter lifterne til at komme let og hurtigt op i terrænnet. I forhold til hvordan vi planlægger ugen kan det iblandt betale sig at købe et fler-dages kort eller holde sig til køb af enkelt-billetter. Regn med en udgift på omkring 100-150 euro i lift-udgifter.

Transport

Vi vil aftale et mødepunkt for dagen. Guiden kan evt. hente og bringe hvis nogle har problemer med selv at komme dertil.

 • Datoer - hele sommeren
 • Denne tur kan foregå hele sommeren og arrangeres hovedsageligt på privat basis for selv-konstituerede grupper.

  Er en enkelt eller 2 interesseret i at "dele" en tur med andre vil vi forsøge at samle en gruppe på datoer der passer jer.
 • Pris
 • 1425€ per deltager ved 2 deltagere
  1095€ per deltagere ved 3 deltagere
  985€ per deltager ved 4 deltagere

  Inkluderet:
  5 dages guidning/instruktion
  Guidens lift/hytte udgifter
  Fælles gruppe udstyr (reb, karabinere..)

  Ekskluderet:
  Personligt udstyr
  Overnatning i dalen
  Bjerghytter
  Lifter
  Transport
  Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • Alle dage. 1 guide - maksimum 4 deltagere