Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Alpin kursus
Alpin kursus i Chamonix

5 dages tur - niveau 2+,B
Grundlaget for al færdsel i bjergrige områder og alpin terræn er et alpin kursus. Vores alpin introduktions program tilbyder intensiv indføring og instruktion i alle aspekter af lettere bjergbestigning.

I løbet af de 5 dage vi har til rådighed vil vi lave flere bestigninger i området omkring Chamonix Mont Blanc. Undervejs vil der blive undervist i relevante sikrings, færdsel og rednings teknikker i forhold til det terræn vi er på. Vi vil også bruge tid på at gennemgå udstyr, rute planlægning og mange andre vigtige forhold ved alpin klatring i Alperne.

Efter at have deltaget på alpin kurset vil de fleste deltagere være fortrolig med at organisere og udføre lettere alpine bestigninger på egen hånd.

Vi anbefaler altid deltagerne at blive i Chamonix området efter kurset og bruge 1-2 uger på at gå i bjergene. Det giver vigtige første erfaringer, hvor mindet fra de teknikker der er blevet undervist stadigvæk er friske. Vi vil hjælpe med forslag til ture og kunne give råd og vejledning undervejs.

Efter endt kursus vil deltagerne også være bedre rustet til at deltage på mere avancerede guidede ture i bjergene, hvor der er krav om at deltagerne har et større alpint kundskab.

Typisk program

Dag 0 - Møde med guiden aftenen inden kursets start
Dag 1 - Klippe-klatring i dalen. Sikring ved klatring, abseil, klatring på reb med prusikker og mere.
Dag 2 - Mer de Glace. Brug af steigeisen og isøkse, isætning af is-skruer og is-ankre, indbinding på gletscher og spalte-redning.
Dag 3 - 5 - Bjergture med 2 overnatninger i hytter. Indføring i alle aspekter af lettere alpine topture på klippe, is og sne.

Dette program ville kunne blive ændret ift. vind og vejr. Lige præcis hvor vi laver dagene, afhænger af ugens vejr og vind og de aktuelle forhold i bjergene.

Krav for deltagelse

Vi har sat denne tur til grad 2+,B - se på vores niveau og fysik side for mere info.

For dem der gerne vil lave denne tur, men ikke har tidligere klippe-klatre erfaring vil vi kunne henvende til danske instruktører, der kan arrangere en weekends undervisning på Kullen i Sverige. Vi kan også bygge ekstra dage på programmet hernede.

Udover disse krav kan det være en rigtigt god ide for deltagerne at have deltaget på et første-hjælps kursus og evt. et klippe-rednings kursus på kullen. Dette er ikke obligatorisk!

Indkvartering i dalen

Vi kan anbefale den hyggelige pension Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine. Her både sover og spiser man godt til rimelige priser.

Beliggende højt oppe i Chamonix dalen er Bellevue et fint udgangspunkt for alverdens flotte ture både sommer og vinter.

Dem der ønsker at bo mere centralt nede i Argentiere/Chamonix er der rige muligheder i alle komfort og pris-klasser. Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Bjerghytter

Vi vil lave 2 hytte overnatninger i løbet af 5 dages programmet. Disse overnatninger er inkluderet i turens pris. Morgenmad og aftensmad er inkluderet i overnatningen           

Vi overnatter i traditionelle bjerghytter og sover i fælles sovesale.

Der bliver serveret morgenmad og aftensmad. Har man en særlig diæt (vegetar etc.) skal vi have det at vide så det kan bestilles.                  

Det er nødvendigt at medbringe en lagenpose, men der er altid madras, tæppe og hovedpude. Vi medbringer ikke sovepose.

Alpin-klub medlemmer skal tage deres medlems-kort med og give det til guiden.


Ekstra udgifter til drikkevarer og måltider, der ikke er inkluderet i halv-pension er personlige ekstra udgifter.

Lifter

Vi benytter lifterne til at komme let og hurtigt op i terrænnet. I forhold til hvordan vi planlægger ugen kan det iblandt betale sig at købe et fler-dages kort eller holde sig til køb af enkelt-billetter. Regn med en udgift på omkring 100-150 euro i lift-udgifter.

Transport

Vi vil aftale et mødepunkt for dagen. Guiden kan evt. hente og bringe hvis nogle har problemer med selv at komme dertil.

 • Datoer - hele sommeren
 • Uge 30 - Man. 24 - Fre. 28 July 2023

  Denne tur kan bookes på privat basis for selv-konstituerede grupper, og arrangeres i hele sommer perioden.
 • Pris 2023
 • 1650€ per deltager

  Turen kører ved minimum 3 deltagere.
 • Ønskes "privat" tur kan det arranges. Kontakt for detaljer.

  Inkluderet:
  5 dages guidning/instruktion
  2 hytte overnatninger på halv-pension      
  Fælles gruppe udstyr (reb, karabinere..)

  Ekskluderet:
  Personligt udstyr
  Overnatning i dalen  
  Lifter
  Transport
  Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • Alle dage. 1 guide - maksimum 4 deltagere