Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Forsikring
Forsikring - information

daydreamingDet er vigtigt at være korrekt forsikret i bjergene, som på alle andre rejser man foretager sig i udlandet. I bjergene kan der blive tale om bekostelige redninger, der kræver forsikringer ud over hvad det almindelige sygesikrings-bevis dækker. Mange har desuden "ulykkesforsikringer", der måske ikke dækker bjergklatring og andre sportsgrene i bjergene. Tjek gerne med jeres private forsikringsselskab og hør hvad der gælder for jeres situation. Ydermere er det altid en god ide at tegne en afbestillingsforsikring, der dækker jeres kursus/tur beløb i tilfælde af at I må afbestille i sidste øjeblik eller tidligt på turen.

Det "Blå EU-Kort"

Alle der rejser udenfor Danmark og søger lægehjælp bør have det "blå Eu-sygesikringskort" med dem. Læs mere her:

http://taenk.dk/gode-raad/det-blaa-sygesikringsbevis
http://europa.eu/youreurope/citizens/health/unplanned-healthcare/temporary-stays/index_da.htm

Rejse og redningsforsikring (Search and Rescue):

I Frankrig er det gratis at blive reddet med helikopter men i Schweiz skal man være forsikret herfor. I Italien ligeså.

Vi kan anbefale følgende rednings forsikringer:

Gouda rejse forsikring - http://www.gouda.dk

Carte Sauvetage - http://www.air-glaciers.ch/sion/carte-de-sauvetage/charte-du-sauvetage/english (denne gælder kun i Schweiz)
Impact Mulitsport - http://www.assurance-multi-sports.com (Fransk forsikring, god pris og dækning for redninger)

The Austrian Alpine Club (UK) - https://aacuk.org.uk/ - UK afdelingen af den østrigske alpin klub har en rigtigt god forsikring og desuden giver rabat i hytter i Alperne via deres medlemskab. (læs mere om deres forsikring her - https://aacuk.org.uk/p-mountain-rescue-search-insurance)

Hjemrejseforsikring:

I 2008 frafaldt hjemrejseforsikringen fra det gule sygesikringsbevis og har måske aldrig været del af en social sygeforsikring i andre landes forsikringer. Normalt er denne forsikring i Danmark blevet en del af nogle af jeres andre hjemforsikringer, men sørg for at tjekke det inden i tager adsted fra Danmark. Det kan nemlig blive en rigtigt stor udgift, hvis I får brug for special fly hjem og ikke er forsikret herfor.

Ulykkesforsikring:

Dette er ofte en privat og ikke obligatorisk forsikring, der dækker ekstra udgifter ved en skade eller kan fordele et engangs-beløb hvis skaden rammer en hvis men-grad. Hør med jeres private selskab om jeres ulykkesforsikring dækker de aktiviteter vi skal lave.

Afbestillingsforsikring:

Ture i bjergene med guider er ikke billige og det er derfor en god ide at forsikre sig i tilfælde af at man i sidste øjeblik ikke kan deltage på turen. Det har vist sig at være særdeles praktisk for flere tidligere kunder, der har kunnet få tilbagebetalt deres kursusbeløb, da de enten har været forhindret i at deltage (personlig skade eller syg pårørende) eller har skadet sig en af de første dage på turen. Læg mærke til at en afbestillingsforsikring skal tegnes i samme øjeblik et depositum på en tilmeldt tur betales.