Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Haute Route ski privat guidning
Haute Route - den klassiske skitravers imellem Chamonix og Zermatt
Privat tur - 6 dage - niveau fra 3B
En af verdens flotteste klassiske hytte til hytte ture hedder Haute Route og går imellem bjergbyerne Chamonix i Frankrig og Zermatt i Schweiz. Turen byder både på godt højalpint skiløb, spektakulært bjergterræn og hyggelige hytter. Haute Route er i dag en absolut klassiker blandt ski touring entusiaster og bør være på enhver begejstret ski-toures ønskeliste af ruter.

Turen blev første gang foretaget til fods allerede i midten af 1800 årstallet af medlemmer fra den britiske alpin klub, der kaldte turen "The high level route". I 1911 blev turen gået på ski af en gruppe fransk-mænd og i dag anvendes den franske betegnelse "Haute Route Chamonix Zermatt" for turen.

Der findes flere forskellige ruter og mange varianter af Haute Route. Vores gruppeture går via Verbier varianten, hvor vi kan være op til 6 personer per guide. Denne rute byder på den bedste kombination af skiløb og overkommeligt touring.

Deltagelse på Haute Route
Program
Indkvartering i Chamonix
Bjerghytter
Udstyr
Lifter
Valuta

Guide ratio
Taxi undervejs

Mere information om Haute Route

Deltagelse på Haute Route - Chamonix til Zermatt via Verbier

For at deltage på haute route er det vigtigt at være en habil offpiste skiløber. På turen kan sneforholdende variere meget, og føret kan skifte fra dybsne til tung og våd sne og iblandt bristende skare undervejs. Vi gør alt hvad vi kan for at ramme det perfekte tidspunkt for sneen, men på de lange ture, hvor vi starter højt oppe og rammer dalgangen 2000m længere nede kan sneen variere meget. Det er vigtigt at kunne køre stabilt uden at bruge for meget energi i de forskellige snetyper.

Det er nødvendigt at have tidligere touring erfaring og kende til brugen af det specifikke touring-udstyr. Vores "Chamonix skitouring intro" er et eksempel på et program, der giver folk tilstrækkelig erfaring og er fin forberedelse for f.eks. for Haute Route imellem Chamonix og Zermatt.

For at nyde turen bør deltagerne være i tilstrækkelig god form til at kunne foretage 6-8t touring pr dag. Enkelte dage byder på op til 1200 højdemetre og vi stræber efter at gå 300-400 højdemetre/timen. Etaperne på haute route er ikke alle lige lange, men regn med dage med op til 6-8t touring.

For grupper der gerne vil have en ekstra dags træning i Chamonix inden vi sætter afsted på haute route kan vi sagtens arrangere dette. Kontakt for mere info.

Program

Vi beskriver her et type-program for Haute Route via Verbier. Denne variant er den mest populære tur, der byder på de største chancer for at gennemføre turen og som byder på den bedste kombination af overkommelige dage og godt skiløb.

Vi kan også arrangere ture vi de mere krævende varianter såsom "Valsorey" og "Grand Lui", som vi har sat til 3C niveau og hvor vi maksimum tager 4 deltagere, der har tidligere skitouring og alpin erfaring. For grupper der gerne vil gå denne vej kontakt gerne.

1. Dag (Søndag). Fra Grands Montets (Argentiere) - Refuge d'Argentiere
Vi har pakket alt dagen inden og det er bedst hvis alle har udstyret klart. Vi vil da have bedst tid til at komme i god tid til hytten og bruge tid på søgning med lavine-bippere.
3-4 t.

2. Dag (Mandag). Refuge d'Argentiere - Champex
Vi krydser over Col du Passon eller Col du Chardonnet og fortsætter over Plateau de Trient ind i Schweiz. Vi har et fantastisk skiløb ned forbi den imponerende Trient gletscher, dernæst den utroligt flotte dal - Val d'Arpette.
Det er en lang og meget flot dag. 7-9t.

3. Dag (Tirsdag). Champex - Prafleury hytten
Vi tager en taxa fra champex til Le Chable nedenfor skisports stedet Verbier. Vi tager lifterne igennem terrænnet og starter vores skitur mod Prafleury hytten. Fra Col de Gentianes går vi først over Col de la Chaux, dernæst Col de Momin, hvorefter fint skiløb fører ned mod hytten. 6-7t.

4. Dag (Onsdag). Cabane de Prafleuri - Cabane de Dix
Fra Prafleury hytten går vi via Lac des Dix op mod Dix hytten der er flot placeret under den stejle nordside på Mont Blanc du Cheillon. Vi er tidligt af sted og når Cabane des Dix tidlig eftermiddag. Masser af tid til at slappe af. 4-5t.

5. Dag (Torsdag). Cabane des Dix - Cabane des Vignettes
I dag er en temmelig hård dag. Vi skal op over Pigne d'Arolla (3700 m), der er turens højeste top. Vi zigzagger op ad gletscheren Tsena Reifen og når toppen efter godt 4 timers ski touring Fra toppen kan vi nu kigge over mod Matterhorn's nordside, hvor vi næste dag står på ski forbi. Vi har et fint skiløb ned mod Cabane des Vignettes. Her kan vi igen nyde en af rutens bedste rösti. 5-6t

6. Dag (Fredag). Cabane des Vignettes - Zermatt - Vallorcine
I dag har vi en flot og lang tur fra Vignettes hytten henover Col d'Eveque, Col du Mt. Brule og Col de Valpelline. En etape der byder på masser af flot bjergmiljø og særligt godt skiløb nedover den flotte "Stockji"-gletscheren mod Zermatt. En fantastisk flot afslutning på en super skitur i alperne. Vi kører fra Zermatt tilbage til Vallorcine med minibus. 7-8t til Zermatt.

Indkvartering i Chamonix

Vi kan anbefale Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine. Her både sover og spiser man godt til rimelige priser.

Beliggende højt oppe i Chamonix dalen er Bellevue et fint udgangspunkt for alverdens flotte ture både sommer og vinter. Da der er begrænset plads er det fint at booke i god tid inden.

Er der ikke plads på Bellevue er det værd at høre hos Hotel du Buet, der ligger 300m fra Bellevue, eller alternativt leje en lejlighed på Residence du Mont Blanc lidt længere nede i byen.

Dem der ønsker at bo mere centralt nede i Argentiere/Chamonix er der rige muligheder i alle komfort og pris-klasser. Check vores "indkvarterings" side for ideer.
Læg mærke til at dem der bor udenfor Vallorcine dalen selv skal tage sig til morgenens mødested.

Bjerghytter

Undervejs på turen overnatter vi i bjerghytter. I bjerghytterne er overnatningen i fællesrum og hver plads har madras, hovedpude og dyne. Der er krav om brug af lagenpose. Der er altså ikke brug for at tage soveposer og underlag med på turen.

I bjerghytterne bor vi på halvpension. Heri er inkluderet morgenmad og aftensmad. Morgenmaden er som oftest med brød, mysli og et valg imellem kaffe, te og chokolade. Aftensmaden er en tre-retters menu bestående af suppe, hovedret og dessert.

Alle drikkevarer, frokoster og snacks er ikke inkluderet turens halvpension.

Regn med følgende priser i hytterne, der dog kan veksle fra hytte til hytte:

Halvpension ca 70 SFR (reduktion for Alpin klub medlemmer, der har deres kort med sig)
Rösti og omelet ca 18 SFR
1.5L vand ca 10 SFR
Kaffe/Te ca 3-4 SFR
Flaske vin ca 35 SFR
0.5l øl ca 6-7 SFR.

De oplyste priser er vejledende.

Udstyr

Vi anvender ski touring udstyr på haute route og har en 35-45l rygsæk på omtrent 8kg med os. Heri bærer vi teknisk udstyr, tøj og andet tilbehør. Det er vigtigt at være relativt "minimalistisk" på haute route, da der er intet værre end at slæbe en pukkel til med en rygsæk der er læsset med udstyr man alligevel ikke for brug for.

Erfaring fra tidligere ski touring ture er med til at give deltagerne på haute route en god ide hvad man skal have med. Det er også værd at optimere sit dags-turs ski touring udstyr til let-vægts varianter der er bedre passet til hytte-til-hytte tur.

Udstyrs-liste for haute route:
Pdf icon

Lifter

På vores første træningstur i Chamonix køber vi enten en enkelt billet eller et dags-kort for Chamonix dalen. 25-40 euro/mand.
Undervejs på Haute Route for vi brug for at tage en lift første dag fra Argentiere til Grands Montets (ca 25 euro), lift op igennem Verbier systemet (ca 25 euro). Det kan være at man er nødt til at tage en lift ned til Zermatt hvis der ikke er sne nok hele vejen til dalen. Regn med en udgift på ca 15-20 euro.


De oplyste priser er vejledende, og kan veksle ift. kurs og evt. pris-ændringer.

Valuta

På Haute Route er vi udelukkende i Schweiziske hytter og det er godt at tage kontanter med, da ikke alle hytter accepterer kort. Vi kan allerede anden dag på turen hæve ekstra kontakter til turen igennem bjergene.

Guide ratio

Antal af deltagere pr guide afhænger både af den valgte tur og hvad den enkelte gruppe foretrækker. Et lavere guide-deltager ratio er en fordel for dem der vil have den største fleksibilitet hvad angår rutevalg og tempo, mens dem der værdsætter det sociale ved en stor gruppe og ønsker at begrænse udgiften vil satse på at fylde gruppen med op til 6 deltagere pr guide.

Selvom at det er muligt at være op til 6 deltagere pr guide på turen kan vi med vores erfaring anbefale at begrænse gruppen til 4 deltagere pr guide. Det giver den mest dynamiske tur, og opretholder en fleksibilitet, der kan være svær at tilgodese ved større grupper.

  Maks. ratio på de forskellige varianter:

  Haute Route via Verbier: 1-6
  Haute Route via Valsorey: 1-4
  Haute via Grand Lui: 1-2

Taxi på haute route

Vi har ikke inkluderet taxi'en fra Champex - Le Chable eller retour fra Zermatt til Chamonix. Vi kan give et tilbud for denne pris og inkludere den i turen.

Generel info om Haute Route - Chamonix til Zermatt på ski

Læs mere om Haute Route på Wikipedia ved at følge dette link >>

 • Datoer 2017
 • Vi kan arrangere ture på Haute Route for private grupper fra sidste i Marts til slut April.

  Vi arrangerer også Haute Route som en gruppe tur - klik her >>
 • Pris 2017
 • Private Guidning:

  Prisen for turen afhænger af antal deltagere og gælder for det foreslåede program via Verbier.
 • Prisen er sat ift. antal af deltagere:

  1540 euro/person - Ved 3 deltagere
  1390 euro/person - Ved 4 deltagere
  1240 euro/person - ved 5 deltagere
  1090 euro/person - ved 6 deltagere

  Ved færre deltagere tag direkte kontakt med os.
 • Inkluderet:
  Guidning og instruktion i 6 dage
  Guidens udgifter undervejs (hytter etc.)
  Logistik før og under tur
 • Ekskluderet:
  Ophold i Chamonix
  Hytter undervejs
  Taxi og rejse undervejs:
  (Taxi Champex - Le Chable)
  (Taxi Zermatt - Chamonix)
  Frokoster/drikkevarer
  Personligt udstyr
  Lifter
  Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
  Haute Route via Verbier: 1-6
  Haute Route via Valsorey: 1-4
  Haute via Grand Lui: 1-2