Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Indkvartering
Indkvartering omkring Chamonix - vores anbefalinger

daydreaming
Chamonix   |   Argentiere  |   Vallorcine

Hvis overnatning er inkluderet i ture organiseret af Norreslet Mountaineering, vil der normalt være tale om overnatning på et Bed & Breakfast eller 1-2 stjernet hotel. Vi har igennem mange år anvendt Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine (www.bellevuealpinelodge.com) som vores faste base når vi er i Chamonix. Denne Bed & Breakfast er delvist ejet af Asmus Nørreslet, og i dag drevet af et engelsk par, Mandy og Mike.

Ved privat guidning er ophold i dalen ikke inkluderet med mindre særlig aftale. Vi opfordrer deltagere til på egen hånd at booke deres overnatning i god tid inden turen. Det er med til at skabe den fleksibilitet og personlig oplevelse som den private tur opfordrer til.

Vi har ikke selv boet på alle indkvarterings forslag, men kan anbefale dem på baggrund af vores kunders oplevelser. Undersøg gerne selv nærmere på nettet og giv os gerne forslag til andre gode overnatnings muligheder vi kan putte på listen.

Chamonix:

Chamonix er en langt fra et almindeligt Fransk ski-sport sted men en traditionel alpe-by med lang historie og i dag betragtet som verden mekka for bjergbestigning og høj alpint skiløb. Der er en rigtigt fin stemning i byen og det mærkes at her er det et sted hvor folk kommer for bjergene. Der er masser af hoteller, en del billigere "gites" og campings. Noget for enhver lyst og penge pung.

Lejligheder:

Planards Appartments
Rue Aiguille du Midi Appartment

Private chalets:

Chalet le Faucon - Les Tines

Hoteller:

** Hotel Faucigny - god beliggenhed og pris/kvalitets forhold
**Pointe Isabelle - udemærket, svensk-eget hotel downtown.
*** Hotel de l'Arve - god beliggenhed og pris/kvalitets forhold
*** Park Hotel Suisse - super beliggende og spa
*** La Prieure - God kvalitet i centrum.
**** Grand hotel des Alpes - Flot hotel beliggende i absolut midt-by
**** L'Héliopic - Flot hotel med spa beliggende lige ved Aig. du Midi liften
****Le Morgane - Fine værelser, super mad og spa
***** Hameau Albert - Chamonix mest prestigiøse hotel med Michellin restaurant
***** Hotel Mont Blanc - Luksus, pool og rigtigt god restaurant

Gites (guest-houses):

Ski-station - klassiskt ski-bumse sted, hvor forholdende er korrekte, men simple.
Vagabond - Udemærket beligende nær by-midten og fair priser.
Chamonix Volant - Gode priser men en smule "vandre-hjem" følelse.
La Tapia - Ganske udemærket og efter sigendet god værdi.

Argentiere:

Argentiere er byen at foretrække hvis man vil være nær det bedste skiløb eller bare væk fra byen i den rigtige retning. Her er det lidt mere stille og mindre travlt end Chamonix. På trods af at shopping muligheder og restauranter færre end i Chamoinx kan man sagtens både spise godt og gå på hyggelig bar. Outdoor mulighederne fra Argentiere er fantastiske med god vandring, bouldering i nærheden, klatring, MTB osv. Om vinteren er man for foden af et af de bedste offpiste steder i Alperne - Grands Montets.

**Hotel de la Couronne - Udmærket hotel i Argentiere centrum
***Hotel Montana - Godt alternativ i Argentiere
****Hotel les Grands Montets - bo for foden af Grands Montets i luksus

Vallorcine:

Dalen forenden af dalen. Vallorcine er 14km fra Chamonix og kun 3km fra den Schweiziske grænse. Når man først ser Chamonix bjerge kører man igennem Vallorcine. Stopper man ikke bemærker man bare de fine chaletter og grønne arealer i dalene Man har da imidlertid passeret den flotteste og mest autentiske dal på den franske side af Mont Blanc massivet. Langt fra ligeså udviklet eller turist venlig som Chamonix by, er Vallorcine et åndehul af fred og flot natur i hjertet af det mægtige Mont Blanc massiv. Vallorcine er forbundet med lift til nok det allerbedste skiløb og noget af det bedste vandring og klatring Chamonix har at byde på.

Bellevue Alpine Lodge - Vores foretrukne sted i Vallorcine. I dag er Bellevue forpagtet af det engelske par Mandy & Mike, der har løftet Bellevue til at være et rigtigt hyggeligt sted med god stemning, god mad og komfortable værelser. Det er ingen hemmelighed af stedet er dansk-ejet af Lars Bondo og Asmus Nørreslet.

Beliggende højt oppe i Chamonix dalen er Bellevue et fint udgangspunkt for alverdens flotte ture både sommer og vinter.

*Hotel du Buet - Er der ikke plads på Bellevue er Hotel du Buet et godt alternativ for overnatning I Vallorcine. Hotellet har altid tilhørt og blevet drevet af Chamel familien og tilbyder udmærkede forhold.

Camping des Montets - En super fin camping findes her i grønne omgivelser med udsigt til bjergene. Camping des Montets er ikke placeret langt fra Bellevue hvor vi som oftest udgår fra på vores gruppeture omkring Chamonix.

Camping:
Der er en del forskellige campings i dalen. Her et par udvalgte.

Camping des Iles
Camping les Arolles-
Camping Mer de Glace - Les Praz
Camping les Montets