Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Indkvartering
Indkvartering omkring Chamonix - vores anbefalinger

daydreaming
Chamonix   |   Argentiere  |   Vallorcine

Hvis overnatning er inkluderet i ture organiseret af Norreslet Mountaineering, vil der normalt være tale om overnatning på et Bed & Breakfast eller 1-2 stjernet hotel. Vi har igennem de sidste par år ofte anvendt Hotel du Buet i Vallorcine. Dette hotel er drevet af en familie igennem flere generationer og har en speciel charme. Hotellet ligger 14km fra Chamonix, der dog let nås med bil eller tog. Et godt sted at slappe af efter en hård tur på bjerget og langt fra den noget hektiske Chamonix bymidte.

Ved privat guidning er ophold i dalen ikke inkluderet med mindre særlig aftale. Vi opfordrer deltagere til på egen hånd at booke deres overnatning i god tid inden turen. Det er med til at skabe den fleksibilitet og personlig oplevelse som den private tur opfordrer til.

Vi har ikke selv boet på alle indkvarterings forslag, men kan anbefale dem på baggrund af vores kunders oplevelser. Undersøg gerne selv nærmere på nettet og giv os gerne forslag til andre gode overnatnings muligheder vi kan putte på listen.

Chamonix:

Chamonix er en langt fra et almindeligt Fransk ski-sport sted men en traditionel alpe-by med lang historie og i dag betragtet som verden mekka for bjergbestigning og høj alpint skiløb. Der er en rigtigt fin stemning i byen og det mærkes at her er det et sted hvor folk kommer for bjergene. Der er masser af hoteller, en del billigere "gites" og campings. Noget for enhver lyst og penge pung.

Hoteller:

** Hotel Faucigny - God beliggenhed og pris/kvalitets forhold
**Pointe Isabelle - Skandinavisk-eget hotel i Chamonix centrum. Det er et af de mest foretrukne og velplacerede hoteller til rimelig pris.
*** Hotel de l'Arve - God beliggenhed og pris/kvalitets forhold
*** Park Hotel Suisse - super beliggende og spa
*** La Prieure - God kvalitet i centrum.
**** Grand hotel des Alpes - Flot hotel beliggende i absolut midt-by
**** L'Héliopic - Flot hotel med spa beliggende lige ved Aig. du Midi liften
****Le Morgane - Fine værelser, super mad og spa
***** Hameau Albert - Chamonix mest prestigiøse hotel med Michellin restaurant
***** Hotel Mont Blanc - Luksus, pool og rigtigt god restaurant

Gites (guest-houses):

Ski-station - klassiskt ski-bumse sted, hvor forholdende er korrekte, men simple.
Vagabond - Udemærket beligende nær by-midten og fair priser.
Chamonix Volant - Gode priser men en smule "vandre-hjem" følelse.
La Tapia - Ganske udemærket og efter sigendet god værdi.

Lejligheder:

Forsøg at tjek på www.airbnb.com - stort udvalg af lejligheder.

Argentiere:

Argentiere er byen at foretrække hvis man vil være nær det bedste skiløb eller bare væk fra byen i den rigtige retning. Her er det lidt mere stille og mindre travlt end Chamonix. På trods af at shopping muligheder og restauranter færre end i Chamoinx kan man sagtens både spise godt og gå på hyggelig bar. Outdoor mulighederne fra Argentiere er fantastiske med god vandring, bouldering i nærheden, klatring, MTB osv. Om vinteren er man for foden af et af de bedste offpiste steder i Alperne - Grands Montets.

**Hotel de la Couronne - Udmærket hotel i Argentiere centrum
***Hotel Montana - Godt alternativ i Argentiere
****Hotel les Grands Montets - bo for foden af Grands Montets i luksus

Vallorcine:

Sidste stop før Schweiz. Vallorcine er 14km fra Chamonix og kun 3km fra den Schweiziske grænse. Når man først ser Chamonix bjerge kører man igennem Vallorcine. Stopper man ikke bemærker man bare de fine chaletter og grønne arealer i dalene Man har da imidlertid passeret den flotteste og mest autentiske dal på den franske side af Mont Blanc massivet. Langt fra ligeså udviklet eller turist venlig som Chamonix by, er Vallorcine et åndehul af fred og flot natur i hjertet af det mægtige Mont Blanc massiv.

Vi foretrækker i Vallorcine:

*Hotel du Buet - Hotel du Buet et godt alternativ for overnatning I Vallorcine. Hotellet har altid tilhørt og blevet drevet af Chamel familien og tilbyder udmærkede forhold, og flere værelser end Bellevue og meget god "value for money". Hotellet har i øvrigt en hyggelig bar og serverer god mad både midt på dagen og om aftenen. Tog stationen, Le Buet, ligger umiddelbart overfor hotellet.


Camping des Montets - En super fin camping findes her i grønne omgivelser med udsigt til bjergene. Camping des Montets er ikke placeret langt fra Bellevue hvor vi som oftest udgår fra på vores gruppeture omkring Chamonix.

Notis: Vælger man at bo i Vallorcine er det lettest at have egen bil. Det giver de bedste muligheder for at komme frem og tilbage til Chamonix. På gruppe-ture organiseret af Norreslet Mountaineering, og hvor overnatning er i Vallorcine, benyttes en kombination af guidernes biler og dalens tog for transport frem og tilbage til dagenes aktiviteter.

Camping:
Der er en del forskellige campings i dalen. Her et par udvalgte.

Camping des Iles
Camping les Arolles-
Camping Mer de Glace - Les Praz
Camping les Montets