Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Mont Blanc 4810m
Mont Blanc 4810m - gruppetur til Centraleuropas højeste top

Gruppetur - 6 dage - niveau 2C
Covid-19 - Grundet en generel usikkerhed i Europa omkring rejse-forhold næste sommer kan vi ikke være 100% sikre på at vi kan foretage et forsøg på Mont Blanc i Frankrig.
Vi aflyser ikke en tur på baggrund af at Frankrig er i orange eller rød zone, men vil da "flytte" turen til bjergmassiver i Italien eller Schweiz.
Er disse lande også udelukket for danske turister vil vi aflyse turen og fuld tilbage betaling er garanteret.


At klatre sin vej til toppen af Mont Blanc og opleve det helt fantastiske alpine univers på central-Europas højeste top vil for de fleste tegne sig som en af de største individuelle oplevelser og fysiske præstationer i deres liv - hvad enten turen er et springbræt til flere alpine eventyr eller er en enkelt-oplevelse kan vi med sikkerhed sige at vores 6-dages Mont Blanc bestignings uge giver uforglemmelige oplevelser.

I over 15 år har vi haft fornøjelsen af organisere og guide vores 6 dages Mont Blanc program. Igennem de mange år vi har ført grupper til tops på Mont Blanc har vi opbygget en uvurderlig erfaring, der giver os de bedste forudsætninger for at tage de rigtige beslutninger på bjerget. Programmet er over årene blevet justeret, så det sikrer deltagerne de bedste muligheder for at komme til toppen indenfor en uges varighed.

Altså 6 dage med mange flotte højalpine oplevelser, specifik teknisk træning og grundig akklimatisering forud for et forsøg på Mont Blanc. Når vejret og forholdende ikke tillader turen går vi efter andre mål for de sidste dage for ugen.

Alle guider der arbejder med Norreslet Mountaineering er IFMGA/UIAGM bjergguider, hvilket er kundens garanti for at guiden har den højeste uddannelse indenfor bjergbestigning/klatring.

Bestig Mont Blanc - hvad kræves der?

Der skal ikke herske tvivl om at en Mont Blanc bestigning er en stor udfordring for den enkelte deltagers fysik og psyke. Læs nedenstående og sæt jer godt ind i vores anbefalinger for deltagelse. Ring eller mail gerne for spørgsmål.

Fysisk niveau:

Mont Blanc er for dem der har en god fysik og et sundt helbred. Hvor hård en tur mod Mont Blanc er kan være svær at måle. Det er en lang tur og vi er i de høje bjerge, underlagt lavere ilt indhold og ofte vekslende vejr og vind forhold. På trænings-dage og på turen mod Mont Blanc's top er vi på alle typer terræn, der byder på alt fra almindelige trekkingstier til store gletscher vandringer, eksponerede klippekanter og snævre sne-grater - forhold der gør en given distance på bjerget hårdere end en tilsvarende distance ved almindelig trekking eller løb. Mange forsøger at sammenligne turen med et marathon løb, men selv det kan være en svær målestok. På Mont Blanc er vi i gang i mere end 10t og hvorvidt man kan nå til tops er ligeså meget et spørgsmål om sejtræk og psyke, som ren styrke.
Det er individuelt hvor meget træning deltagerne skal ligge forud for et forsøg på Mont Blanc. Som minimum bør man 3-6 måneder inden ankomst være aktiv med løb og cykling eller anden konditions-træning 2-4 gange om ugen. Har man mulighed for at søge råd og vejledning med en trænings-coach er det en god ide.

Teknisk niveau:

For at deltage på turen er det vigtigt at være velkoordineret i sine bevægelser og kunne færdes med relativ lethed i kuperet terræn.
Det er ikke noget krav at have tidligere alpin erfaring, og brugen af den alpine udrustning vil blive undervist de første 3 dage. Det skal dog nævnes at al tidligere erfaring med vandring og klatring i bjergene vil være en stor fordel for de flestes deltagelse.

Helbred og psyke:

Mont Blanc er ikke for dem der er nyligt opereret (knæ eller andet), lider af hjertesygdomme, er gravid, har diabetes eller er overvægtig.
Da vi færdes i ganske imponerende og iblandt eksponeret terræn kan vi ikke anbefale at personer der lider af højdeskræk tager med.

Det er folk eget ansvar at træne og ankomme i god form til turen. Viser det sig at en deltagere ikke er istand til at gå på Mont Blanc kan vi ikke nødvendigvis ændre turen mål. Fokus er at få resten af gruppen på Mont Blanc, og er alle guider optaget på Mont Blanc vil vi anbefale vedkommende at blive i dalen.

Alder for deltagelse:

De fleste der bestiger Mont Blanc er imellem 25-60 år. Vi tager ikke børn og unge under 20 år med. Personer over 60 år skal kunne fremvise en læge-attest, der ikke giver udtryk for nogen komplikationer ved deltagelse.

Er Mont Blanc en for stor mundfuld at starte med, så kig da på vores bjergbestignings introduktion uge i Chamonix, der byder på en rigtigt flot og fornuftig introduktion til det alpine miljø.

Hvis vejret er dårligt...

Vi har god succes med bestigninger af Mont Blanc i sommer månederne, hvor vejret og forholdende på bjerget er bedst i løbet af året. Mont Blanc er dog et højt bjerg og bjergene generelt er et område, der er regelmæssigt er udsat for dårligt vejr og forhold der kan gøre bestigninger vanskelige og farlige.
Skønner guiderne at risikoen for et forsøg på Mont Blanc er for høj vil vi lave en anden tur for de sidste 3 dage. Vi bliver da enten i Chamonix på enkelt dags ture eller forsøger bestigningen af et andet bjerg kan vi finde et område hvor vejret er bedre.

Typisk program

Der er møde mellem guiden og deltagerne aftenen inden programmet første bjergdag. Her vil guiden briefe om ugen og kunne tjekke deltagernes udstyr.

Næste dag efter morgenmad tager vi afsted på vores indledende 3 dages bjergtur. Inden vi tager afsked med dalen har vi tid til at købe snacks, leje udstyr osv.
På denne del af programmet vil der blive undervist i brugen af den alpine udrustning (steigeisen/isøkse) og sikker færdsel i det alpine terræn. Undervejs vil vi bestige flere toppe omkring 3500m som led i træningen og akklimatiseringen. De 2 overnatninger vi foretager er i bjerghytter imellem 2500m - 3200m højde, hvilket sikrer en optimal akklimatisering inden vores forsøg på Mont Blanc.

Vores forsøg på Mont Blanc løber over programmets sidste 3 dage. Vi vil satse på at bestige toppen via Tete Rousse/Gouter vejen, men kan også vælge ruten via Gonella fra Italien. På forsøget mod Mont Blanc er vi 1 guide til maksimum 2 deltagere.

0. dag - Lørdag - Gruppe møde kl. 18 på ved hotel Buet i Vallorcine.

1. dag - Søndag - Kørsel til Valseveranche (1t) - opstigning til Chabod hytte - udstyrs gennemgang.
2. dag - Mandag - Bestigning af Grand Paradiso 4063m via Lavaceu gletscheren
3. dag - Tirsdag - Retur til Chamonix - klippeklatring med støvler

4-6 dag - Onsdag - Fredag. Forsøg på Mont Blanc. Programmet afsluttes om eftermiddagen.
7 dag - Lørdag - Check-out og hjemrejse.

Vi vil normalt sove i hytter på bjerget Søndag, Mandag, Onsdag, Torsdag aften, og i dalen Lørdag, Tirsdag og Fredag.

Ruter til toppen

Tete Rousse - Gouter vejen.

Vi vælger på vores gruppetur oftest at gå via Tete Rousse og Gouter hytten. Med hele 3 dage sat af til forsøget på Mont Blanc sikrer vi en gradvis bestigning, hvor muligheden for at justere tidsplanen for selv topforsøget er mulig for at optimere vores top muligheder. Om vi tager 2 overnatninger i Tete Rousse eller opnår en kombination af Tete Rousse/Gouter afhænger af hvor vi kan reservere pladser for gruppen. I nogle tilfælde er gruppen splittet på de sidste 3 dage og guider går forskellige veje med deltagerne mod toppen. Det kan f.eks være at vi kun opnår pladser i forskellige hytter. Som udgangspunkt satser vi dog altid på at holde gruppen samlet.

Gonella - via Italien - retur via Frankrig

Normalvejen via Gonella hytten fra Italien er et alternativ tidligt i sæsonnen for stærke deltagere. Vi går første MB dag (4 dag) til Gonella hytten og videre mod Mont Blanc 5 dag. Vi sover da enten i Gouter eller Tete Rousse hytten på vejen ned, men en stærk præference for Gouter hytten. Det skal siges at denne tur er betydeligt hårdere end ruten via Tete Rousse og Gouter og kan kun foretages tidligt på sæsonnen når forholdende på de sydlige gletschere tillader det. Ruten er desuden mere afsides og er en mere ekspeditions lignende tur, med en ca dobbelt så lang tilgang til første dags hytte (Gonella) sammenlignet med turen til Tete Rousse hytten. Denne tur kommer som regel udenlukkende på tale såfremt vi ikke kan sikre hyttepladser på Tete Rousse/Gouter vejen, når forholdende tillader det og såfremt vi har med meget stærke deltagere at gøre.

3 Mont Blanc ture - via Tacul og Mont Maudit.

På vores gruppe-tur går vi ikke via ruten over de 3 Mont Blanc. Denne rute er bedst egnet for små grupper af alpinister med tidligere alpin erfaring og kræver at der er maximum 1 guide til 1 deltager, hvilket vores gruppeture ikke lægger op til. Har du/I et specielt ønske om at forsøge ruten via de 3 Mont Blanc så se her for programmet for private grupper.

Guide ratio

Vi arbejder på denne tur med et guide-ratio på 1 guide til maks 4 deltagere på de første 2 dages træning, og et guide-ratio på 1 guide til maks 2 deltagere på de sidste 3 dage, som er sat af til bestigningen af Mont Blanc.

Det er muligt at koble ekstra dage på denne tur, og dermed opnå mere træning og akklimatisering, eller simpelthen fordi en større gruppe ønsker at have 1 guide til 2 deltagere under hele forløbet. Kontakt for mere information hertil.

Guidning og instruktion

Alle bjerg guider, der arbejder på vores ture er internationalt kvalificerede bjergguider med UIAGM/IFMGA diplomet. Dette diplom giver kunden sikkerhed for at guiden har en solid uddannelse bag sig og et et decideret kvalitets-stempel for guiden præstation.

Indkvartering

- Hotel i Dalen (Lørdag, Tirsdag & Fredag)*

Vi har valgt at overnatte i den flotte dal ude i Vallorcine bare 14km fra Chamonix centrum. Her bor vi på den hyggelige familie pension Hotel du Buet. Deltagere bor i værelser fra 2-4 personner med morgenmad og aftensmad inkluderet. Ønskes enkeltværelse skal det bestilles i forvejen og en mer pris påregnes.

Når vi er på bjerget kan deltagerne efterlade deres bagage på hotellet.

Alle drikkevarer, frokoster og snacks er ikke inkluderet turens halvpension.

- Bjerghytter (Søndag, Mandag, Onsdag, Torsdag)*

Vi har normalt 4 overnatninger i bjerghytter. Her sover man i sovesale og hver plads har madras, hovedpude og dyne. Der er krav om brug af lagenpose, men det er ikke nødvendigt at tage soveposer og underlag med.

I bjerghytterne bor vi på halvpension. Heri er inkluderet morgenmad og aftensmad. Morgenmaden er som oftest med brød, mysli og et valg imellem kaffe, te og chokolade. Aftensmaden er en tre-retters menu bestående af suppe, hovedret og dessert.

Alle drikkevarer, frokoster og snacks er ikke inkluderet turens halvpension.

*Er det nødvendigt ift programmet for ugen kan det tænkes at fordelingen af overnatninger bliver en smule anderledes end beskrevet. Vi tager os af evt. ændringer i hytter og hotel reservation i løbet af ugen og der vil ikke blive nogen form for mer-pris eller refundering hermed.

Lifter

Vi har ikke inkluderet udgiften til lifter i tur-prisen. Vores valg af brugen af lifter kan svinge ift. vejr og vind og især hvilken akklimatiserings tur vi vælger at lave for de første 3 dage. Se det som en fordel da det giver os mulighed for at planlægge de første 3 dage på den bedste vis. Regn med en udgift på minimum 40 euro og maks 100 euro. For ture i ydersæsonnen kan det være at vi tager en taxi mod starten på vandringen mod Mont Blanc. Prisen er omtrent som lifterne.

Mere info om Mont Blanc

Læs mere om Mont Blanc, udstyr, sæsoner, risiko ved at følge dette link >>


 • Datoer 2021
 • Pt. arranges udelukkende private Mont Blanc ture, og datoer anpasses alt efter ønske.

  Vi garanterer turenes afgang ved minimum 2 deltagere tilmeldt.

  Ønskes en privat gruppe. Se her >>
 • Pris
 • 2850 euro/person
 • Inkluderet:
  Logistik og planlægning for turen
  6 dages Guidning/instruktion
  7 nætters halvpension overnatning (2-4 personners værelser når vi er i dalen og i sovesale når vi er på bjerget)
  Lokal transport ift program
  Fælles gruppe udstyr (reb, karabinere..)

  Ekskluderet:
  Personligt udstyr (vi lejer ud til favorable priser)
  Frokoster og drikkevarer
  Lifter
  Forsikringer (rednings/ulykkes forsikring)

 • Betaling:
 • Ved fremsending af regning betales et depositum på 500 euro/deltager. Restbeløbet betales 1mdr før ankomst.

  (Grundet Covid-19 situation, tager vi pt ikke imod depositum, men tager gerne reservationer for næste sommer og vil reservere pladser i hytter. Depositum/restbeløb vil først blive aktuelt når vi ved mere præcist hvad der sker for næste sommer).
 • Forsikring:
 • Det er vigtigt at deltagere er korrekt forsikret. Her tænkes især på "hjem-rejse forsikring", "search & rescue" og ikke mindst en afbestillingsforsikring. Med tanke på den nye situation omkring Covid-19 skal I sætte jer ind i hvordan I er dækket herfor.
  Læs mere om forsikringer her - Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
  1 guide - maksimum 4 deltagere på de første 3 dage

  1 guide - maksimum 2 deltagere på Mont Blanc (sidste 3 dage)