Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Mont Blanc bestigning - privat guidning
Mont Blanc 4810 - Bestig central-Europas højeste top med privat guide

Privat guide på Mont Blanc - niveau 2C-3C
Det er ikke altid at dato'erne passer, måske ønsker nogle personner en lukket gruppe og andre ønsker simpelthen mere fleksibilitet end hvad det 6-dages Mont Blanc program kan tilbyde. Det er omkring 50% af alle vores Mont Blanc ture der kører på privat basis. Den øgede fleksibilitet i det private program ligger i høj grad i at vi ofte er mindre grupper, der lettere kan ændre planer ift. vejr og hyttebookninger, og dermed i højere grad optimere for en succesfuld topdag.

Bestig Mont Blanc - hvad kræves der?

Der skal ikke være tvivl om at en tur på Mont Blanc er en stor udfordring for den enkelte deltagers fysik og psyke. Læs nedenstående og sæt jer godt ind i kravene for deltagelse. Ring eller mail gerne for spørgsmål.

Fysisk niveau:

Mont Blanc er for dem der har en god fysik og et sundt helbred. Hvor hård en tur mod Mont Blanc er kan være svær at måle. Det er en lang tur og vi er i de høje bjerge, underlagt lavere ilt indhold og ofte vekslende vejr og vind forhold. På trænings-dage og på turen mod Mont Blanc's top er vi på alle typer terræn, der byder på alt fra almindelige trekkingstier til store gletscher vandringer, eksponerede klippekanter og snævre sne-grater - forhold der gør en given distance på bjerget hårdere end en tilsvarende distance ved almindelig trekking eller løb. Mange forsøger at sammenligne turen med et marathon løb, men selv det kan være en svær målestok. På Mont Blanc er vi i gang i mere end 10t og hvorvidt man kan nå til tops er ligeså meget et spørgsmål om sejtræk og psyke, som ren styrke.
Det er individuelt hvor meget træning deltagerne skal ligge forud for et forsøg på Mont Blanc. Som minimum bør man 3-6 måneder inden ankomst være aktiv med løb og cykling eller anden konditions-træning 2-4 gange om ugen. Har man mulighed for at søge råd og vejledning med en trænings-coach er det en god ide.

Teknisk niveau:

Det er en klar fordel at have tidligere erfaring med steigeisen/isøkse og med færdsel i det alpine miljø indfor deltagelse på denne tur. Det er dog ikke bydende nødvendigt, da vi under de første 3 dage laver en grundig træning, der for de fleste vil være tilstrækkelig for et forsøg. Det er dog vigtigt at være velkoordineret i sine bevægelser og kunne færdes med relativ lethed i kuperet terræn. Træning og erfaring hertil kan derfor godt være bestigninger så som Mt. Elbrus, Aconcagua, Kilimanjaro eller andre trekking-ture i bjergterræn.

Helbred og psyke:

Mont Blanc er ikke for dem der er nyligt opereret (knæ eller andet), lider af hjertesygdomme, er gravid, har diabetes eller er overvægtig.
Da vi færdes i ganske imponerende og iblandt eksponeret terræn kan vi ikke anbefale at personer der lider af højdeskræk tager med.

Alder for deltagelse:

De fleste der bestiger Mont Blanc er imellem 25-60 år. Vi kan ikke tage børn og unge under 18 år med. Unge imellem 18 og under 20 skal være i selskab med forældre. Personer over 60 år skal kunne fremvise en læge-attest, der ikke giver udtryk for nogen komplikationer ved deltagelse.

Er Mont Blanc en for stor mundfuld at starte med, så kig da på vores bjergbestignings introduktion uge i Chamonix.

Hvis vejret er dårligt...

I løbet af sommeren har vi som oftest gode betingelser for en bestigning af Mt. Blanc.
Skønner guiderne imidlertid at risikoen for et forsøg på Mont Blanc bliver for højt, vil guiderne ændre målet for de sidste 3 dage til andre passende ture. Forhold der kan foranledige en sådan beslutning kan være dårligt vejr, for høj vind, lavinefare, stenfalds fare, men er ikke begrænset udelukkende til disse forhold. Skønner guiden at en deltagere ikke er i tilstrækkeligt i form eller koordineret nok til sikkert at gå mod Mont Blanc vil denne person af sikkerhedsmæssige grunde kunne blive udelukket for bestigningen.

Typisk program

Vi træner og akklimatiserer de første 3 dage, hvorefter vi har 2 dage til bestigningen af Mont Blanc. De første dage kan involvere hytte overnatninger for yderligere akklimatisering ønskes det af kunden. Træningen foregår på højt liggende alpine ruter og vil forberede deltagerne til turen mod Mont Blanc.

1. dag. Bjergtur. Teknisk træning og akklimatisering
2. dag. Bjergtur. Teknisk træning og akklimatisering
3. dag. Bjergtur. Teknisk træning og akklimatisering
4 - 5. dag. Forsøg på Mont Blanc

Gode enkeltdages ture vi ofte laver til træning:

Travers af Aiguilles Marbres (Pointe Helbronner)
Travers af Aiguille des Entreves (Pointe Helbronner)
Petit Aiguilles Verte (Grands Montets)
Arete Cosmique (Aiguille du Midi)
Travers af Aiguille Chrochues (Flegere)

Ture med overnatninger:

Aiguille du Tour (fra Albert Premier hytten)
Tour Ronde (fra Refuge Torino)
Grand Paradiso (Fra Chabod eller Vitorio Emanuele hytten)

Vi vælger ikke at lave et specifikt program, da det vil være en aftale imellem deltagerne og guiden og ultimativt afhænge af vejret og de aktuelle forhold. Guiden vil desuden tage hensyn til antallet af deltagere på de første 2 dage i forhold til valg af tur.

Rute til toppen

Vi vælger den rute mod toppen som passer gruppen bedst, og hvor vi opnår pladser i hytterne. Har gruppen et særligt ønske om en rute mod toppen kan vi planlægge for den tur vel vidende at det kan være svært at ombooke hytter i sidste udkald.

Guide ratio

Vi holder os på private Mont Blanc bestigninger til et 1 guide til 2 deltager guider ratio. Det sikrer os maksimalt udbytte af turen og størst fleksibilitet for turen mod Mont Blanc.

Guidning og instruktion

Alle bjerg guider, der arbejder på vores ture er internationalt kvalificerede bjergguider med UIAGM/IFMGA diplomet. Dette diplom giver kunden sikkerhed for at guiden har en solid uddannelse bag sig og et et decideret kvalitets-stempel for guiden præstation.

Transport i Chamonix dalen

Har kunderne egen transport vil vi aftale et mødepunkt for dagen ved en given lift eller mødepunkt. Har kunderne ikke egen transport vil guiden kunne hente og bringe til et dagligt mødepunkt.

Indkvartering i dalen

I kan frit vælge hvor I vil bo, men vi anbefaler at alle forsøger at finde et centralt sted i Chamonix by. Vores erfaring er at folk ofte ønsker at bo i forskellige typer af indkvartering og nogle foretrækker at være midt i byen og andre lidt udenfor.

Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Hytter

Vi vil som regel lave 1-3 hytte overnatninger i løbet af 5 dages programmet. Lige præcis hvor mange vi laver afhænger af hvilken vej vi bestiger Mont Blanc og hvorvidt deltagerne har behov for at akklimatisere forud for bestigningen.

Vi overnatter i traditionelle bjerghytter, hvor man sover på sovesale. Det er nødvendigt at medbringe en lagenpose, men der er altid madras, tæppe og hovedpude. Vi medbringer ikke sovepose.

Regn med omkring 60-75 euro/person/nat på halv-pension (Morgenmad + aftensmad inkluderet) i hytterne på akklimatiserings dage og omkring 115-125 euro/person/nat for hytter mod Mont Blanc. Alpin-klub medlemmer skal tage deres medlems-kort med for reduktion i hytterne. Det skal være en klub der har "reciprocitet", og være mærket for at gælde ift. til rabat. Er depositum blevet betalt ved bestilling af turen, vil dette beløb fratrækkes den endelige regning deltagerne betaler i hytterne. Depositum i Mont Blanc hytterne kan kun delvis tilbage betales og kun hvis en afbestilling er blevet foretaget 3 dage inden den planlagte overnatning.            

Vi har valgt ikke at inkludere guidens hytter udgifter (overnatning + forplejning) i prisen, da denne udgift kan afhænge af antallet af hytte overnatninger og hvilken rute vi tager. Regn med at guidens overnatnings udgift i hytterne er lavere end kundens.

Lifter

Vi benytter lifterne til at komme let og hurtigt op i terrænnet. I forhold til hvordan vi planlægger ugen kan det iblandt betale sig at købe et fler-dages kort eller holde sig til køb af enkelt-billetter. Regn med en udgift på omkring 100-150 euro i lift-udgifter.

I Chamonix har guiden eget liftkort, men tager vi udenfor Chamonix forventes kunden at dække eventuelle liftudgifter for guiden.

Generel info om Mont Blanc

Læs mere om Mont Blanc, udstyr, sæsoner, risiko osv. ved at følge dette link >>
Læs også om vores bjergbestignings kursus >>

 • Datoer
 • Start Juni - Slut September
 • For private grupper kan en Mont Blanc bestigning arrangeres hele perioden fra start Juni til Slut September på datoer der passer gruppen.

  Tidlig reservering giver os de bedste muligheder for at booke guider og hytter i forhold til ruten der er valgt mod Mont Blanc.
 • Pris 2023
 • 4250 euro/person - Ved 1 deltager
  2150 euro/person - Ved 2 deltagere
 • Inkluderet:
  Planlægning og logistik
  5 dages guidning/instruktion
  Gruppeudstyr (reb, karabinere)
 • Ekskluderet:
  Alle andre udgifter:
  Personligt udstyr
  Overnatning i dalen
  Bjerghytter (også for guiden)
  Lifter
  Forsikringer

  Ønskes overnatninger inkluderet i bjerghytter/hotel kan det arrangeres per forespørgsel.
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • Maks 2 deltagere pr guide alle dage.
 • Film