HH logo
Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Bjergbestignings kursus

Bjergbestignings kursus - Teknik træning og bestigning af 4000m bjerg

5 dages gruppe tur - niveau 2B
Tag med på bjergture omkring Central-Europas højeste bjerg - Mont Blanc 4810m - og lær mere om bjergbestigning og alpinisme i følgeskab af professionelle UAIGM guider. Denne tur byder på masser af træning, men også fantastisk flotte bjergture i det højalpine miljø.

Over 5 dage trænes basale tekniker på sne, is og klippe, der er nødvendige for at opnå de kompetencer og den erfaring, der kræves for sikkert og med succes at deltage på mere krævende guidede alpine bestigninger. Vi tænker især på f.eks. en bestigning af Mont Blanc og andre 4000m toppe i den kategori.

Dette kursus er frugt af mere end 10 års erfaring i organisering af Mont Blanc og andre alpine bestigninger. Vi har noteret at bl.a. Mont Blanc over de sidste 10 år er blevet et vanskeligere og mere krævende bjerg at bestige. Mont Blanc bør ikke opfattes som et "begynder-bjerg", men et bjerg der stiller relativt store krav til deltageres fysik og tekniske niveau.

De forskellige normal-veje til toppen byder på meget varieret terræn (sne, is og klippe), der kræver forskellig forberedelse. At kunne skifte fra den ene til den anden rute i sidste øjeblik er blevet mere en regel end en undtagelse, hvilket yderligere stiller højere krav til deltageren.

Vi er overbeviste om at den bedste tilgang til en bestigning af Mont Blanc og andre flotte alpine 4000m toppe er et forløb, hvor en grundig forberedelse går forud for en vellykket tur.

Deltagerne vil sidst på ugen blive evalueret i forhold til deres fysiske form og tekniske niveau, og modtage feed-back på deres chancer og muligheder for at komme videre og omkring deres muligheder for at forsøge sig på en bestigning af Mont Blanc.

Det skal siges at denne tur ikke er et traditionelt alpin kursus og heller ikke en tur til tops på Mont Blanc! Det er derimod en flot tur for alle dem der kunne tænke sig en fin introduktion til bjergbestigning og givetvis i fremtiden har lyst til at forsøge sig på Mont Blanc, 4000m toppe omkring Saas Fee, Zermatt og Berner Oberland.
Det er i øvrigt også en rigtigt fin tur for dem der vil forsøge sig på Mt. Elbrus, Aconcagua osv..


Hvad der kræves

Denne tur er for deltagere, der er i god form og er motiverede for spændende ture i bjergene. Turen kræver ikke at deltagerne har tidligere klatre eller bjergbestignings erfaring. Se mere på vores niveau og fysik side hvor vi har sat turen til niveau 2B.

Typisk program

1. dag. (Mandag) - Opstigning til Albert Premier hytte - is træning på gletscher
2. dag. (Tirsdag) - Bestigning af Aig. du Tour 3542m - retur Chamonix
3. dag. (Onsdag) - Klippeklatring i Chamonix dalen
4. dag. (Torsdag) - Kørsel til Valsaverence i Italien og opstigning til Chabod hytte
5. dag. (Fredag) - Bestigning af Grands Paradiso 4063m - retur Chamonix

Det beskrevne program kan ændres ift. til vejr og vind.

Indkvartering i dal

Vi kan anbefale den hyggelige pension Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine. Her både sover og spiser man godt til rimelige priser. Bellevue kan bookes igennem os for overnatning i 2-4 personners væresler til en pris af 70 euro/nat på halvpension.
Beliggende højt oppe i Chamonix dalen er Bellevue et fint udgangspunkt for alverdens flotte ture både sommer og vinter.

Dem der ønsker at bo mere centralt nede i Argentiere/Chamonix er der rige muligheder i alle komfort og pris-klasser. Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Læg mærke til at dem der bor udenfor Vallorcine dalen selv skal tage sig til mødestedet for turens afgang. Har man egen bil er det f.eks ikke noget problem, og ellers er der tog og bus tilgængelige i dalen.

Hytter

Vi vil lave 2 hytte overnatninger i løbet af 5 dages programmet.

Vi overnatter i traditionelle bjerghytter og sover i fælles sovesale. Det er nødvendigt at medbringe en lagenpose, men der er altid madras, tæppe og hovedpude. Vi medbringer ikke sovepose.

Alpin-klub medlemmer skal tage deres medlems-kort med for reduktion i hytterne. Det skal være en klub der har "reciprocitet", og være mærket for at gælde ift. til rabat. De deltagere, der har muilghed for denne rabat vil få rabatten refunderet.

Vi overnatter altid på halvpension, der inkluderer morgen og aftensmad.

Ekstra udgifter til drikkevarer og middagsmåltider skal regnes for ekstra.

Lifter

Vi benytter lifterne til at komme let og hurtigt op i terrænnet. I forhold til hvordan vi planlægger ugen kan det iblandt betale sig at købe et fler-dages kort eller holde sig til køb af enkelt-billetter. Regn med en udgift på omkring 100-150 euro i lift-udgifter.

Transport

Vi kører hver morgen fra Bellevue til startpunktet for dagen. Bor man andetsteds skal man mens vi er i Chamonix dalen selv sørge for at komme til udgangspunktet.

Mere information om Mont Blanc

Læs mere om Mont Blanc, udstyr, sæsoner, risiko osv. >>
Læs om vores private 4 dages Mont Blanc bestigning >>

 • Datoer 2013
 • MF1 - Uge 24 - Man. d. 10/6 - Fre. 14/6
  MF2 - Uge 27 - Man. d. 1/6 - Fre. 5/7
  MF3 - Uge 29 - Man. d. 15/7 - Fre. 19/7
  MF4 - Uge 31 - Man. d. 29/7 - Fre. 2/8
 • Pris
 • 1290€ per deltager*

  Inkluderet:
  5 dages guidning/instruktion
  Guidens lift/hytte udgifter
  Fælles gruppe udstyr.

  Ekskluderet:
  Personligt udstyr
  Indkvartering i dal
  Lifter
  Forsikringer

  *turen kan køre ved minimum 2 deltagere
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • Alle dage. 1 guide - maksimum 4 deltagere