Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Mountainbiking i Chamonix
Mountainbike omkring Chamonix - cross country & enduro
Fleksible antal dage og niveau / private arrangementer
Nålebestrøede singletracks, switch-backs, tekniske passager og lange flotte nedkørsler på flotte stier er hvad Chamonix mountainbike går ud på. At der overalt altid er helt vildt flotte views er et dejligt plus på oplevelsen.

Vi bruger hele Chamonix dalen for et væld af forskellige ture, der alle har deres egen tiltrækning i kombination af sværhedsgrad, længde og fysiske niveau der kræves. Vi har også kendskab til flere små "secret" spots omkring Chamonix, og tager gerne bilerne hertil eller udforsker nye små juveler gemt i bjergene.

Lift-systemet i Chamonix er om sommeren åbent og vi bruger lifterne i Le Tour, Vallorcine, Argentiere, Flerege, Brevent og Les Houches til at kombinere og optimere de bedste ture.

Det er muligt at lave dage med få obligatoriske stigninger hvor vi maksimerer nedkørslerne til dage, men bestemt også mere fysiskt hårde dage, hvor vi har lige så stor fokus på uphill som downhill.

I vil være med en certificeret mountainbike instruktør, der sikrer super riding og rigtigt gode oplevelser. Der vil undervejs, alt efter behov, gives undervisning i de mange teknikker, der gør mountainbiking lettere, mere sikkert og sjovere.

Vi tilbyder ture der passer alle niveauer og ambitioner. Vi holder gruppe størrelserne til max 8 personer. Dem der sætter pris på dynamisk riding og vil pakke flere forskellige ture ind i en dag, bør forsøge at begrænse deres gruppe størrelse.

Typisk program

Vi mødes som oftest på formiddagen og laver dernæst en fin tur omkring Chamonix. Turene varierer i længde og tid, men regn med at vi ofte er på cyklen i 4-5 timer.
Hvis vi vælger at køre udenfor Chamonix mødes vi ofte lidt tidligere.

Krav for deltagelse

Minimum krav er at være i rimelig god form og have have god balance på cyklen.
Ønsker en gruppe at lave meget tekniske ture bør deres niveau på mtb følge deres ambitioner.
Vi vil altid justere dagene til gruppens niveau og fysik igennem indledende kommunikation og naturligvis en verificering af deltagernes niveau i terrænnet.

Udstyr

1 . For cross-country orienterede ture bruger vi fuldt affjedrede cykler med 120-140mm vandring, og 180mm (front) og 160mm (rear) bremse-skiver på cyklerne. De vejer omkring 10-13kg

2. For all-mountain/enduro biking og ruter hvor der er lange nedture bruger vi fuldt affjedrede cykler med 140mm-160mm vandring i affjedringen, og hydrauliske disk-bremser med 200mm (front) og 180mm (rear) Cykler vejer normalt 12-15kg.

Kommer I ned med denne type cykler kan vi lave alle de ture som billederne lægger op til ift. gruppens niveau.

3. For ren downhill hvor vi udelukkende anvender lifter til at komme op kan vi anvende relativt tunge cykler med store bremser og affjedringer.

Det er muligt at leje cykler hernede:

Se her - http://www.legendchx.com

Indkvartering i dalen

Vi kan anbefale den hyggelige pension Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine. Her både sover og spiser man godt til rimelige priser.

Bellevue kan bookes igennem os for overnatning i 2-4 personers værelser til en pris af 70 euro/nat på halvpension.

Dem der ønsker at bo mere centralt nede i Argentiere/Chamonix er der rige muligheder i alle kategorier. Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Transport

Vi mødes normalt på et udvalgt sted for dagens tur. Iblandt kan det være at vi deler biler for at komme længere væk fra Chamonix med cyklerne.

 • Periode
 • Maj/Juni/September/Oktober er vores foretrukne måneder for mountainbiking.
 • Juli/August er de mest travle måneder i Chamonix dalen for vandring og nogle stier kan være lukkede for MTB. Vi kan dog sagtens finde rigeligt med muligheder.
 • Pris 2020
 • Private grupper:

  425 euro/dag for 1-2 deltagere
  25 euro + per ekstra deltager

  Inkluderet:
  Instruktion/guidning af certificeret MTB
  guide

  Ekskluderet:
  Personligt udstyr
  Lunch og drikkevarer
  Lifter
  Udgift til evt. transport udenfor Chamonix
  Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • Alle dage. 1 - maksimum 8 deltagere