Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Ski touring i Chamonix
Chamonix ski touring - 5 dages flot touring og træning

5 dages gruppe tur - niveau 2B
At hæfte skind under sine ski og drage ind i bjergene er en helt vidunderlig måde at kombinere en flot bjergoplevelse, få brugt sin krop og ikke mindst finde den bedste sne på. Ski-touring er idag en meget populær vintersport for bjergelskeren og den kræsne offpiste skiløber, der ønsker at stå de flotteste nedfarter væk fra de preparerede områder.

Vores 5 dages tur foregår i Mont Blanc massivet, hvor vi finder noget af det bedste touring skiløb i Alperne. Vores 5 dages tur har indhold af instruktion i touring teknikker, information og træning i sikkerhed på bjerget og ikke mindst indeholder hver dag en flot touring dag i terrænnet.

Hvorfor tage med os?

Vi er lokalt baserede og har mere end 15 års erfaring med skiløb og guidede aktiviteter i Mont Blanc massivet. Vi desuden meget passionerede skiløbere med et godt humør.
Vores indgående lokal kendskab og omfattende netværk til andre lokale guider, giver os de bedste forudsætninger for at være ajour med de aktuelle forhold og tilbyde uovertruffent skiløb i verdens bedste offpiste/touring område, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Asmus Nørreslet og andre lokale guider, der hjælper os på bjerget er alle cerfificerede IFMGA/UIAGM bjergguider. Dette er et decideret kvalitets stempel på at guiden har den højeste certificering indenfor offpiste og skitouring, og er trænet i at håndtere de risici som bjergene altid byder på.

Mål med turen

Denne tur er en gruppe-tur og målet med turen er at lave 5 enkelt-dags skitouringer omkring Chamonix. Undervejs vil deltagerne blive indsat i touring teknikker og modtage information omkring sikker færdsel på bjerget. Vi vil alle dage bruge touring udstyr og også få brugt steigeisen og isøkse ved sneklatring.

1. Skitouring færdigheder og teknikker
2. Træning med lavine-bippere
3. Færdsel i offpiste terræn (lavinefare, korrekt adfærd, rutevalg)
4. Gletscher skiløb og adfærd (rute-valg, anvendelse af reb)
5. Brug af steigeisen og isøkse

Vi holder os til et fleksibelt program hvor vi altid kommer vidt omkring de mange tur muligheder der eksisterer omkring Chamonix. Dette sikrer at ugen aldrig bliver en kopi af den sidste tur og derfor sagtens kan laves flere gange. Det kan ske at vi i løbet af ugen laver en overnatning i en bjerghytte skulle det være fordelagtigt ift programmet.

Denne tur har for mange været spring-brættet til at deltage på hytte-til-hytte ture som f.eks. "Haute Route" eller mere avancerede ski-touringer, hvad enten det er på egen hånd eller i følgeskab med guide.

Typisk program

0. Dag (Søndag) - Vi mødes om aftenen til en snak om ugens forløb.

1. Dag (Mandag) - Introduktions tur nær ski-området. Vi får gang i benene på en fin offpiste tur i Chamonix, og når at teste vores ski touring gear for de næste dages ture på en kortere skitouring tur, hvor vi også vil lave gennemgang af lavine sikkerhed.

2-5. Dag (Tirsdag - Fredag) - Vi laver ski-touringer hver dag. Se listen af ruter nedenfor som er eksempler på ture vi igennem årene har lavet på denne tur.

Det er meget sandsynligt at vi laver en enkelt overnatning i bjerghytte såfremt vejret og forholdende tillader det (denne overnatning er ikke inkluderet i prisen, og betales direkte af deltageren hvis det bliver aktuelt).

Vi laver touringer på omkring 800-1200 højdemetre pr. dag, men dette kan variere ift om vi starter fra en lift eller går hele vejen op.

Vi starter som regel dagen ved 8:30 tiden og er færdige efter endt tur. Retur tidspunkt afhænger helt af hvilken tur vi vælger, men sjældent senere end 16:30.

Omkring Chamonix er det et stort udvalg af rigtigt flotte ture. Vi har mulighed for hver dag at vælge det område i dalen, hvor forholdende er bedst for dagen. Her en række ture vi har lavet igennem årene på denne tur:

Chrochues - Berard (Aig. Rouges)
Breche de Berard (Aig. Rouges)
Col de Salenton (Aig. Rouges)
Col d'Encrenaz (Aig. Rouges)
Col de Dard (Aig. Rouges)
Col de Beugeant (Aig. Rouges)
Combe de Pouce (Aig. Rouges)
Aig. Noire de Pormenaz (Aig. Rouges)
Aiguillette des Houches (Les Houches)
Tre-les-Eaux (Vallorcine)
Gorges des Veudale (Vallorcine)
Bel Oiseux (Finhaut)
Col de Fenestral - Comba Rossa (Finhaut)
Vallon du Van (Marecottes)
Pointe Ronde (Col de la Forclaz)
Les Arpilles (Ravoire)
Col des Autannes (Le Tour)
Col de Passon (Argentiere)
Col d'Argentiere (Argentiere)
Col du Chardonnet (Argentiere)
Col de Tour Noir (Argentiere)
Col d'Entreves (Vallee Blanche)
Pt. Helbronner - Glacier du Toule (Vallee Blanche)
Col du Tacul (Vallee Blanche - Periades)
Col de Cicle (Contamine)

Guidning og instruktion

Alle bjerg guider, der arbejder på vores ture er internationalt kvalificerede bjergguider med UIAGM/IFMGA diplomet. Dette diplom giver kunden sikkerhed for at guiden har en solid uddannelse bag sig og et et decideret kvalitets-stempel for guiden præstation.

Indkvartering

Vi anbefaler at deltagerne booker sig ind på den hyggelige Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine eller Hotel du Buet 300m oppe ad vejen.

Begge steder er meget hyggelige og perfekt udgangspunkt for ugen. Regn med omkring 50 euro/person/nat på B&B (morgenmad inkluderet) og 75 euro/person/nat på halvpension (morgenmad + aftensmad) ved 2 personner på dobbeltværelse.

Begge overnatningssteder kan bookes igennem os eller ved at tage direkte kontakt til dem.

Dem der ønsker at bo mere centralt nede i Argentiere/Chamonix er der rige muligheder i alle kategorier. Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Læg mærke til at dem der bor udenfor Vallorcine dalen selv skal arrangere transport til dagens startpunkt, der som oftest er en af liftstationerne i Chamonix dalen. Der er både busser og tog i dalen der kan benyttes. Har man egen bil er dette det letteste.


Lift kort

Vi får ikke nødvendigvis brug for et lift-kort til hele dalen. Iblandt er der bedre økonomi i at købe enkelt billetter til lifterne. På nogle touringer behøver vi ikke lift kort, men starter fra bilen. Lige præcis hvad vi gør venter vi med at afgøre til sidste øjeblik hvor vi vælger de ture vi går på.

Kommer man ned et par dage inden vi mødes anbefaler vi altså at man udelukkende køber skipas til de dage og venter med resten til vi mødes.

Transport

Fra Bellevue Alpine Lodge i Vallorcine kører vi samlet til dagens udgangspunkt. Dem der vælger at bo i Argentiere/Chamonix vil på egen hånd skulle finde til mødested for dagens aktivitet.

 • Datoer 2017
 • ST7 - Uge 7 - Man. 13/2 - Fre. 17/2 (ikke flere ledige pladser)
  ST8 - Uge 8 - Man. 20/2 - Fre. 24/2 (ikke flere pladser, men mulighed for at "åbne" endnu en gruppe hvis flere tilmeldinger).
  ST12 - Uge 12 - Man. 20/3 - 24/3 (flere pladser ledige)

  Se også - privat skitouring guidning
 • Pris
 • Pris : 895€ pr. deltager

  (10% rabat hvis booking af 3 eller flere personer samtidigt).
 • Turene kører ved minimum 3 deltagere.
 • Inkluderet:
  5 dages Guidning/instruktion (Mandag - Fredag) med UIAGM/IFMGA bjergguide
  Lån af lavine-sikkerheds udstyr
  Fælles gruppe udstyr
  Transport ifht program

  Ekskluderet:
  Overnatning i dalen
  Lifter
  Personligt ski-udstyr
  Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • 1 guide til 6 deltagere maksimum.